Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба по чорбаджийски

Риба по чорбаджийски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Риба по чорбаджийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотен деликатес, който трябва да опитате на всяка цена"

Необходими Продукти

  • риба - пъстърви 4бр.
  • бадеми - 100 гр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се разрязва откъм корема, почиства се хубаво отвътре и отвън и се намазва с олио.

Скарата се намазнява с потопено в олио клонче розмарин, може и с памук, слага се пъстървата и се изпича от двете страни.

Бадемовите ядки се счукват в хаванче.

Лукът се нарязва наедро, доматите - на кубчета. Лукът се запържва в нагорещеното олио, след това се прибавят доматите и се подправят черен пипер и нарязан магданоз. Накрая се сипват счуканите бадемови ядки и всичко се смесва добре.

Изпечената риба се поставя в порционна чиния, едната й страна се разрязва през средата, разтваря се внимателно и костите се отстраняват. така разтворената риба се пълни с плънката, след това се затваря. Сервира се с гарнитура от пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: