Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с колбас, сирене и лютеница

Питка с колбас, сирене и лютеница

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Питка с колбас, сирене и лютеница
Снимка: Кулинарна мрежа
3 / 5
14/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"На това му викаме стабилна закуска - питка с колбас, сирене и лютеница, взимайте едно айрянче и сте вие"

Необходими Продукти

  • вода - 100 г
  • мляко - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 100 г
  • яйца - 2 бр. /1 жълтък за намазване на питката/
  • брашно - 800 - 900 г
  • колбас
  • лютеница
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто от продуктите, което оставяме да втаса.

Когато е готово, го разделяме на 2 топки, като всяка разточваме на кора с дебелина 1 см.

С помощта на чаша изрязваме кръгове, в които слагаме малко от плънката, и сгъваме на две. Двата края на всеки кръг се слепват.

Оформяме питката, мажем с жълтък.

Печем питката с колбас, сирене и лютеница във фурна на 200 градуса до готовност.

Източник: Sude Izet - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: