Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Пита-пица Разкош

Пита-пица Разкош

Пита-пица Разкош5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"Истински разкош има пред очите ни - пица-пита за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • вода - 2 ч.ч. хладка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 7 г суха
  • олио - 100 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • брашно - 6 ч.ч.
  • за плънката
  • кашкавал
  • сирене
  • маслини
  • луканка
  • чушки - червена
  • за намазване на блата
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме продуктите за тестото - водата, прясното мляко, маята, захарта и олиото.

Разбъркваме до разтваряне на маята и захарта.

Прибавяме белтъка, солта и малко по малко брашното.

Замесваме меко тесто, което загъваме в стреч фолио и оставяме да втаса, докато удвои обема си.

След като втаса, разделяме тестото на две части, като едната топка тесто трябва да бъде по-малка от другата.

По-голямата топка разстиламе върху намазнена тава, която е с диаметър 40 см.

В купа смесваме доматения концентрат, олиото, черния пипер и чубрицата. Разбъркваме и мажем върху блата.

Поръсваме с настърган кашкавал.

От втората топка правим по-малки такива с големина на мандаринки, при мен се получиха 10 топки.

Във всяка топка слагаме плънка - кубчета кашкавал, сирене, маслини. Когато сме готови, ги нареждаме върху голямото тесто.

Мажем питката с разбития жълтък.

По средата нареждаме луканката, нарязаната на тънки ивици чушка и маслини.

Печем пица-пита Разкош в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Когато е почти готова пицата, може да добавите и още малко настърган кашкавал.

Пече се до суха клечка.

Добър апетит!

Източник: ‎Sude Izet‎ - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: