Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили със зеленчуци и сметана

Фусили със зеленчуци и сметана

Фусили със зеленчуци и сметана7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Обожаваме италианската кухня, а ястията с фусили винаги са ни били на сърце"

Необходими Продукти

  • фусили - около 200 г
  • гъби - 300 г
  • сметана - 200 г готварска
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 3 - 4 скилидки, нарязани на дребно /може и повече/
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за запържване на гъбите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се запържват до златисто и се изваждат от тигана в чиния.

В същото олио се запържват лукът, скилидките чесън и моркова, след което гъбите отново се връщат при тях, за да се смесят вкусовете.

Аз обичам доматът да е полусуров и го прибавям за секунди, нарязан на малки кубчета накрая заедно с магданоза.

Прибавя се сметаната и се разбърква добре, за да се затопли, оставя се най-много 1 мин, иначе ще изсъхне.

Пастата се вари в подсолена вода с едра морска сол.

Когато е готова, се изцежда и добавя към останалите продукти. Разбърква се.

Овкусяваме фусилите със зеленчуци и сметана с черен пипер, поръсваме магданоз.

Важно е да знаете, че на всеки 100 г фусили трябва да има 1 л вода.

Ако варите 400 г паста, трябва да налеете 4 л вода, защото при варене пастата отделя много нишесте и ако водата не е достатъчна, качеството на варената паста не е добро.

Добър апетит!

Източник: Krasimira-Giovanni Romano - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: