Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Тиква с ориз по милански

Тиква с ориз по милански

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Тиква с ориз по милански
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 средна глава
  • тиква - 500 г
  • ориз - 250 г
  • зеленчуков бульон - 1 л домашно приготвен
  • бяло вино - 200 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - за задушаване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тиквата, измиваме я старателно, обелваме я и нарязва е на парчета. Слагаме я да я варим, докато не умекне хубаво.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтин.

Към него се прибавя оризът и се задушава, докато стане прозрачен.

Пасираме варената тиква и прибавяме при задушените лук и ориз.

Бъркам постоянно, за да не загори. Прибавяме по малко и бульон с виното.

Прибавя се тиквата, като постоянно се бърка.

Държим ориза с тиква на котлона, докато оризът не се сготви и поеме всичката течност.

Да ви е сладко с тази тиква с ориз по милански.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: