Начин на приготвяне
Разбивам яйцата със захарта до побеляване.
Прибавям на тънка струйка олиото и сока от мандарини и продължавам да разбивам с миксера.
След това добавям брашното с бакпулвера и ванилията, като бъркам внимателно със шпатула.
Отделям от сместа за кекса в купа и обърквам хубаво с двете лъжички какао.
Предварително намазнявам и поръсвам с брашно формата, в която ще пека.
Сипвам от бялата смес 3 с.л., върху нея сипвам 1 с.л. от тъмната и така до изчерпване.
По този начин се получават шарките на кекс Зебра.
Пека в предварително загрята фурна на 180°С.
Когато е готов, поръсвам с пудра захар.
Много вкусен и ароматен кекс Зебра със сок от мандарини!