Селски пърленки на тиган

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
57
281
105
175
16/01/2020
"Добрите селски рецепти нямат равни - пример са тези селски пърленки на тиган "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 071
  • Преглеждания за месеца1168
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме топлата вода в купата, добавяме захарта 1 ч.л. брашното 10 г и маята.

Омесваме хубаво и оставяме настрани за около 15-20 минути.

След това добавяме и останалите продукти. Омесва се хубаво и гладко тесто.

Ако прецените, че е много меко, добавете още малко брашно. Но не прекалявайте, за да не стане твърдо тестото за пърленките.

Тестото се покрива с кърпа и се оставя настрани за около 1-2 часа. През това време втасва и увеличава обема си.

Разделете тестото на малки топки и отново оставете за 15 минути /покрито с кърпа.

След това сипете 1 с.л. олио в тефлонов тиган. Разточете една топка и я изпечете в тигана и от двете страни.

След като са готови, намажете отгоре селските пърленки на тиган с малко масло и друго по избор.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар