Начин на приготвяне
Сипваме топлата вода в купата, добавяме захарта 1 ч.л. брашното 10 г и маята.
Омесваме хубаво и оставяме настрани за около 15-20 минути.
След това добавяме и останалите продукти. Омесва се хубаво и гладко тесто.
Ако прецените, че е много меко, добавете още малко брашно. Но не прекалявайте, за да не стане твърдо тестото за пърленките.
Тестото се покрива с кърпа и се оставя настрани за около 1-2 часа. През това време втасва и увеличава обема си.
Разделете тестото на малки топки и отново оставете за 15 минути /покрито с кърпа.
След това сипете 1 с.л. олио в тефлонов тиган. Разточете една топка и я изпечете в тигана и от двете страни.
След като са готови, намажете отгоре селските пърленки на тиган с малко масло и друго по избор.