Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Пангасиус на пара със задушени зеленчуци

Пангасиус на пара със задушени зеленчуци

Пангасиус на пара със задушени зеленчуци
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пангасиус - 1 филе
  • лимонов сок - 1 супена лъжица
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • карфиол - 3 - 4 розички
  • гъби - 3 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете рибата със солта, белия пипер и лимоновия сок от двете страни и оставете да почине.

Зеленчуците овкусете със сол и черен пипер.

тенджера с вряща вода сложете решетка и върху нея подредете пангасиуса и зеленчуците.

Поставете по едно малко парченце масло върху рибните филета, която сте разделили на парчета, а може и цяла, както и върху зеленчуците.

Гответе под капак за около 35 мин.

След това извадете рибата и оставете зеленчуците да омекнат още малко, това зависи дали ги обичате хрупкави или по-омекнали.

Добър апетит с този пангасиус на пара със задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: