Начин на приготвяне
Измиваме рибата и с остър нож правим леки прорези в нея. Намазваме със сол, сух чесън и копър. Нарязваме лимона на шайби и ги нареждаме в корема на рибата.
Намазнявам скарата на фурната и слагам рибата директно на решетките, като я намазвам от долната страна и нея със зехтин, за да не залепне. В тавичката на фурната изсипвам водата, сол, черен пипер, чесън, копър, сока на единия лимон и мушкам във фурната, точно под скарата с рибоците.
Фурната ми е предварително загрята на 200 градуса.Оставям я така, докато рибата добие приятен тен . Сварявам граха, ако не е от консерва, нарязвам морковите на жулиени (може да използвате бейби моркови, аз лично ги предпочитам).
Загрявам маслото в тигана и слагам зеленчуците.Може да добавите съвсем малко водичка. Овкусявате със сол и черен пипер. Сервирате с вкусната рибка. Приятен апетит!