Задушени вратни пържоли

19/01/2020
"Поднесете задушените пържолки с подходяща гарнитура и питие "
Приготвяне15 мин.
Готвене240 мин.
Общо255 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 234
  • Преглеждания за месеца345
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пържоли - 4 - 5 бр. вратни свински
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • бира - 1 к.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свински пържоли в купа заедно със соевия сос, солта и черния пипер. Оставете ги така за няколко часа.

Вземете гювеч с капак и сложете на дъното лук, който предварително сте обелили, измили и нарязали на колелца.

Подредете пържолите отгоре. Полейте със зехтина и бирата. Затворете с капака и сложете в студена фурна на 160 градуса.

Задушавайте пържолите 3-4 часа. Махнете капака и запечете за 10 минути. Извадете и сервирайте с предпочитаната от вас гарнитура готовите задушени вратни пържоли.

Дървен чук за месо, квадратен
Приготвяй си тази рецепта с:
Дървен чук за месо, квадратен
3.49 лв.
Виж ››

Най-важното при приготвянето на пържолите е тяхното окрехкотяване, което е детска игра с този квадратен дървен чук за месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар