Начин на приготвяне
Вратните пържоли се начукват добре, за да стане месото по-крехко. Намазват се с малко зехтин и се оставят на хладно да починат 1 час.
Лукът се реже на едри шайби. Гъбите се нарязват на филийки, морковите се нарязват на ситни кубчета.
В йенски съд се излива останалият зехтин, слага се малко от нарязания лук, отгоре се слагат гъбите и морковите.
Върху тях се нареждат половината от пържолите, поръсват се с половината сол и черен пипер. Отгоре се слагат останалите зеленчуци, останалите пържоли и се ръсят отново със сол и черен пипер.
Добавят се 200 милилитра топла вода, ястието се покрива с фолио или с капак и се слага в студена фурна. Пече се 2 часа и се сервира горещо.
Коментари