Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли със задушени зеленчуци

Вратни пържоли със задушени зеленчуци

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Вратни пържоли със задушени зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • вратни пържоли - 6 бр.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 бр.
  • печурки - 400 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се начукват добре, за да стане месото по-крехко. Намазват се с малко зехтин и се оставят на хладно да починат 1 час.

Лукът се реже на едри шайби. Гъбите се нарязват на филийки, морковите се нарязват на ситни кубчета.

В йенски съд се излива останалият зехтин, слага се малко от нарязания лук, отгоре се слагат гъбите и морковите.

Върху тях се нареждат половината от пържолите, поръсват се с половината сол и черен пипер. Отгоре се слагат останалите зеленчуци, останалите пържоли и се ръсят отново със сол и черен пипер.

Добавят се 200 милилитра топла вода, ястието се покрива с фолио или с капак и се слага в студена фурна. Пече се 2 часа и се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусно, и аз го правя така, само прибавям и чаша бира. Чудесно ястие!
19.01.2016 21:06