Бутчета с гъби и топено сирене

15/08/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Един хит за деня. От българската ретро кухня. Уникален вкус в съчетание с крехко пилешко, гъбки и подправки."
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо159 758
  • Преглеждания за месеца1385
  • Преглеждания за седмицата290
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешките бутчета със сол, пипер и лимонов сок. Оставете да се мариноват за 30 минути, а през това време нарежете бекона на тънки лентички, а почистените гъби на филийки.

Загрейте малко масло и запържете първо бекона за кратко, а след това добавете и гъбите. Запържете до полуготовност и поръсете с подправките заедно с индийско орехче. Добавете и нарязаното топено сирене и бъркайте леко, докато се разтопи. По желание може да долеете и бяло вино.

Подредете бутчетата в тавичка, покрийте с тънки парченца от останалото масло и залейте с гъбения сос. Печете в умерена фурна за около 30-40 минути или до готовност на месото.подобни рецепти тук

5 24
4 7
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Диляна Димова
А дали може всички продукти да се сложат заедно да се изпекат, без предварителна обработка?!
0
0
Галичка
Галичка
24.11.2018 07:56
Няма опасност да не се получи. Но е по-добре първо да се поизпече месото и тогава да залеете с топеното сирене,а може и други сирена да сложите(синьо, чедър, ементал..)
0
0
Албена Асенова
Много апетитни тия бутчета.
1
1
bojigeri
bojigeri
29.03.2014 17:25
Mmmmmmmmmmmmmm
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв