Бутчета с гъби и топено сирене

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
15/08/2013
"Един хит за деня. От българската ретро кухня. Уникален вкус в съчетание с крехко пилешко, гъбки и подправки."
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо189 073
  • Преглеждания за месеца1948
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешките бутчета със сол, пипер и лимонов сок. Оставете да се мариноват за 30 минути, а през това време нарежете бекона на тънки лентички, а почистените гъби на филийки.

Загрейте малко масло и запържете първо бекона за кратко, а след това добавете и гъбите. Запържете до полуготовност и поръсете с подправките заедно с индийско орехче. Добавете и нарязаното топено сирене и бъркайте леко, докато се разтопи. По желание може да долеете и бяло вино.

Подредете бутчетата в тавичка, покрийте с тънки парченца от останалото масло и залейте с гъбения сос. Печете в умерена фурна за около 30-40 минути или до готовност на месото.

Рейтинг

5 25
4 7
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Румяна С.
Румяна С.
10.08.2019 12:34
Благодарим за рецептата! С мъжа ми много харесахме ястието :)) Всичко заедно изпекохме във фурната и стана чудесно крехко и сочно - за 55 мин във фурната на 180 градуса. :)
0
0
Диляна Димова
А дали може всички продукти да се сложат заедно да се изпекат, без предварителна обработка?!
0
0
Галичка
Галичка
24.11.2018 07:56
Няма опасност да не се получи. Но е по-добре първо да се поизпече месото и тогава да залеете с топеното сирене,а може и други сирена да сложите(синьо, чедър, ементал..)
0
0
Албена Асенова
Много апетитни тия бутчета.
1
1