Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бутчета с гъби и топено сирене

Бутчета с гъби и топено сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Бутчета с гъби и топено сирене1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Един хит за деня. От българската ретро кухня. Уникален вкус в съчетание с крехко пилешко, гъбки и подправки."

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • гъби - 500 г
  • топено сирене - 1 опаковка
  • бекон - 150 г
  • масло - 50 - 60 г
  • бяло вино - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - около 1 к.л.
  • лимони - сок от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешките бутчета със сол, пипер и лимонов сок. Оставете да се мариноват за 30 минути, а през това време нарежете бекона на тънки лентички, а почистените гъби на филийки.

Загрейте малко масло и запържете първо бекона за кратко, а след това добавете и гъбите. Запържете до полуготовност и поръсете с подправките заедно с индийско орехче. Добавете и нарязаното топено сирене и бъркайте леко, докато се разтопи. По желание може да долеете и бяло вино.

Подредете бутчетата в тавичка, покрийте с тънки парченца от останалото масло и залейте с гъбения сос. Печете в умерена фурна за около 30-40 минути или до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
525
47
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Чудесно ястие!
02.05.2022 18:43
Румяна Стоянова
Румяна Стоянова
Благодарим за рецептата! С мъжа ми много харесахме ястието :)) Всичко заедно изпекохме във фурната и стана чудесно крехко и сочно - за 55 мин във фурната на 180 градуса. :)
10.08.2019 12:34
1
Диляна Димова
Диляна Димова
А дали може всички продукти да се сложат заедно да се изпекат, без предварителна обработка?!
09.09.2018 15:58
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Много апетитни тия бутчета.
12.05.2016 18:40
1
1
bojigeri
bojigeri
Mmmmmmmmmmmmmm
29.03.2014 17:25
4
1
Заврян зет
Заврян зет
Нявероятно вкусно и лесно ястие, пробвайте няма да съжалявате !
23.09.2013 20:08
2
1
nadejda miteva
nadejda miteva
МНОГО ВКУСНО СЕ ПОЛУЧИ ,УНИКАЛНО!(САМО С ИНДИЙСКОТО ОРЕХЧЕ ВНИМАВАЙТЕ ЗАЩОТО ПРИДАВА МНОГО СПЕЦИФИЧЕН КИСЕЛ ВКУС..)
04.09.2013 08:58
2
2
1
Покажи всички подкоментари
Мимка
Мимка
Изглежда толкова вкусно,ще ги направя веднага!
17.08.2013 13:27
1
1