Празнични телешки пържоли

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
177
578
502
209
2
22/01/2020
"Можем да посрещаме всеки празник с телешки пържолки, приготвени по този начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 006
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се измиват и се начукват. Пържат се в сгорещеното олио.

Когато котлетите се изпържат, изваждат се от мазнината и в нея се приготвя сос с брашното, виното, сол на вкус, черен пипер на вкус, като брашното се запържва, разрежда се с виното, прибавя се солта и черният пипер.

Отделно гъбите се измиват и задушават в маслото.

Към готовия сос се прибавят запържените гъби.

Във вряща вода се счупват яйцата, докато станат на очи.

Телешките пържоли се нареждат в чинии, върху всяка се слага яйце и се залива с приготвения сос.

Празничните телешки пържоли се гарнират по избор с пържени картофи, ориз, моркови в масло и се поднасят.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар