Празнични телешки пържоли

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
369
2k
1k
405
4
Празнични телешки пържоли1 / 2
22/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Можем да посрещаме всеки празник с телешки пържолки, приготвени по този начин"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се измиват и се начукват. Пържат се в сгорещеното олио.

Когато котлетите се изпържат, изваждат се от мазнината и в нея се приготвя сос с брашното, виното, сол на вкус, черен пипер на вкус, като брашното се запържва, разрежда се с виното, прибавя се солта и черният пипер.

Отделно гъбите се измиват и задушават в маслото.

Към готовия сос се прибавят запържените гъби.

Във вряща вода се счупват яйцата, докато станат на очи.

Телешките пържоли се нареждат в чинии, върху всяка се слага яйце и се залива с приготвения сос.

Празничните телешки пържоли се гарнират по избор с пържени картофи, ориз, моркови в масло и се поднасят.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: