Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли по италиански

Телешки пържоли по италиански

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3113k
Телешки пържоли по италиански1 / 2
01/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 бр. пържоли
  • печурки - 250 г
  • чушки - 2 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • лук - 1 глава
  • босилек - 6 листа
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тиган, добавете нарязаните лук и пиперки, разполовените гъби и листата босилек.

Запържете за няколко минути, покрийте с капак и оставете продуктите да се задушават.

С решетъчна лъжица извадете всичко от тигана, оваляйте поръсените със сол и пипер пържоли в брашно и ги изпържете.

Върнете зеленчуците в тигана, залейте с виното и ги оставете да врят още 10-тина минути. Поднесете ястието със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: