Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Тапас картофки с лют сос (Patatas Bravas)

Тапас картофки с лют сос (Patatas Bravas)

МартинМартин
Чирак
33182106
Тапас картофки с лют сос (Patatas Bravas)
Снимка: Мартин
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • За картофките
  • картофи - 4 - 5 бр. големи
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • куркума
  • майорана
  • чили на прах - по желание
  • олио - за поръсване
  • За соса
  • червен пипер - 2 щипки, пушен
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 100 г
  • червен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 3 - 4 капки
  • мед - 1 ч.л.
  • доматена паста - 1 ч.л.
  • чили на прах - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите ги измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета средно големи. В голяма тава застиламе хартия за печене и подреждаме кубчетата картофки.

Посоляваме с подправките на вкус и капваме няколко капки олио върху тях. Разбъркваме леко и слагаме да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35-40 мин., докато получат приятен загар.

Сосът приготвяме, като в хаванче начукваме чесъна, идеята е да останат малки парченца за по наситен вкус, можете да го направите и с преса за чесън.

Добавя се пушеният и сладкия червен пипер и разбиваме с чесъна, докато получим лют сос за тапас. Слагаме майонезата с останалите подправки, разбъркваме добре и оставяме в хладилника за 10-15 минутки.

Сервираме тапас картофки със сос, топваме си и хапваме с удоволствие.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: