Начин на приготвяне
Картофите ги измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета средно големи. В голяма тава застиламе хартия за печене и подреждаме кубчетата картофки.
Посоляваме с подправките на вкус и капваме няколко капки олио върху тях. Разбъркваме леко и слагаме да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35-40 мин., докато получат приятен загар.
Сосът приготвяме, като в хаванче начукваме чесъна, идеята е да останат малки парченца за по наситен вкус, можете да го направите и с преса за чесън.
Добавя се пушеният и сладкия червен пипер и разбиваме с чесъна, докато получим лют сос за тапас. Слагаме майонезата с останалите подправки, разбъркваме добре и оставяме в хладилника за 10-15 минутки.
Сервираме тапас картофки със сос, топваме си и хапваме с удоволствие.
Да ви е сладко!