Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Бананов пай с пухкава заливка

Бананов пай с пухкава заливка

редакция:
Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Бананов пай с пухкава заливка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Впечатляващ бананов пай за усмивки"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • масло - 250 г или
  • сол - 2 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 5 с.л. ледена
  • за плънката
  • прясно мляко - 750 мл
  • брашно - 200 мл
  • захар - 10 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 20 г
  • ванилия - 1 пак.
  • банани - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с размекнатото масло, солта, захарта и замесете меко тесто, добавяйки по малко ледена вода. Покрийте го и приберете в хладилник.

Налейте млякото в дълбока тенджера. Размийте вътре брашното и добавете 4 с.л. захар. При непрекъснато бъркане кипнете сместа и варете на умерен огън до получаването на гъст крем.

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте, а после постепенно ги добавете към млечната смес. Разбъркайте, добавете маслото и ванилията и свалете от котлона.

Докато кремът се охлажда, разточете тестото на кора с дебелина около 1 сантиметър и покрийте с него дъното и стените на предварително намазнена тава. Изпечете блата в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути до зачервяване.

Нарежете бананите на колелца и ги наредете върху изпечения блат. Отгоре налейте крема. Смесете белтъците с остатъка от захарта и разбийте на гъст сняг, с който покрийте повърхността на пая. Запечете десерта в загрята на 150 градуса фурна за около 10-15 минути, до готовност на белтъците.

Изчакайте да се охлади и поднесете.

Ако този пай ви харесва, опитайте и другите ни рецепти за бананов пай или пък си спретнете един боровинков пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сиси
Сиси
Рецептата е ок, на мен ми се получи супер:) Явно са коригирани неточностите
22.11.2013 17:09
Дора
Дора
Тестото за блата трябва да е маслено,тоест със захар,а не със сол .. и естествено не с маргарин ,а с масло (в маргарина има доста вода) .. какъв е този десерт със никаква захар в основата му ..
22.11.2013 16:52
Янис
Янис
И при втория опит беше неуспешно предполагам рецептата е грешна.
Втория опит беше с друга марка продукти.
11.10.2013 23:36
Янис
Янис
На мен неми се получи блатът неможа да се изпече при 200 градуса 1 час го чаках и накрая го хвърлих.
11.10.2013 23:06