Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сладки карамелизирани ябълки

Сладки карамелизирани ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Сладки карамелизирани ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • нишесте - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • ябълки - 3 бр.
  • олио - 7 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • сусам - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесвате брашното, нишестето и 40 г вода и разбивате до получаването на средно гъста смес за паниране.

Ябълките се измиват, обелват, нарязват на четвъртини и се почистват от семките и сърцевината.

Загрейте половината от олиото и изпържете в него ябълките, които предварително сте потопили в брашнената панировка, до готовност. Оставете панираните ябълкови парченца върху салфетка за да се отцедят от излишната мазнина.

Намажете една чиния с 1 с.л. олио и я пригответе до печката. Пригответе и дълбока купа, пълна с вода, в която сте поставили кубчета лед.

Смесете захарта с 1 к.ч. вода и 1 с.л. олио. Загрейте сместа на умерено силен огън за около 10 минути, след което добавете сусамовото семе и добри разбъркайте.

Потопете всяко парче панирана ябълка за кратко в карамелената смес. С помощта на щипки или две лъжици го извадете върху намаслената чиния, само колкото съвсем леко за се отцеди и го пуснете в купата с ледена вода, за да се втвърди обвивката.

Отцедете карамелизираните ябълки от излишната течност и поднесете веднага. По желание може да ги поръсите с малко канела или ванилова захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Катя Лулчева
Катя Лулчева
Това е фантазия- приготвяла съм тези ябълки, но действително трябва да се консумират веднага, защото като престоят, сокът от тях, разтопява карамела.Веднъж ме поканиха на гости и занесох от този десерт, приготвен преди няколко часа- вместо да обера овациите,умрях от срам!!!
20.08.2013 09:23