Карамелено реване

21/01/2020
"Който разбира, тук се спира - при карамеленото реване, разбира се "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 513
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 125 г
  • грис - 35 г
  • захар - 35 г за белтъците
  • захар - 75 г за жълтъците
  • вода - 2 0мл
  • ванилия - 1 бр.
  • за сиропа
  • захар - 350 г
  • вода - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците. Сложете ги в две различни купи.

Добавете захарта. Разбийте белтъците на пяна и заделете. Сложете жълтъците на леко нагрят котлон и добавете захарта (трябва леко да се затоплят).

Махнете и разбъркайте с миксер, като добавяте по малки количества от водата до пухкав бял крем.

Смесете брашното, гриса и ванилията.

Добавете жълтъците при белтъците, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула.

Добавяйте по малко от брашното до пълното усвояване.

Изсипете сместа за реването в тавичка, застлана с хартия за печене.

Изпечете на 170 градуса до готовност. Оставете да изстине и направете сиропа.

Сложете захарта в касеролка и направете карамела на котлона. Внимателно добавете водата и изчакайте карамелът да се разтопи.

Залейте реването с карамеления сироп и оставете карамелено реване в хладилника да се охлади.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар