Начин на приготвяне
Разделете жълтъците от белтъците. Сложете ги в две различни купи.
Добавете захарта. Разбийте белтъците на пяна и заделете. Сложете жълтъците на леко нагрят котлон и добавете захарта (трябва леко да се затоплят).
Махнете и разбъркайте с миксер, като добавяте по малки количества от водата до пухкав бял крем.
Смесете брашното, гриса и ванилията.
Добавете жълтъците при белтъците, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула.
Добавяйте по малко от брашното до пълното усвояване.
Изсипете сместа за реването в тавичка, застлана с хартия за печене.
Изпечете на 170 градуса до готовност. Оставете да изстине и направете сиропа.
Сложете захарта в касеролка и направете карамела на котлона. Внимателно добавете водата и изчакайте карамелът да се разтопи.
Залейте реването с карамеления сироп и оставете карамелено реване в хладилника да се охлади.