Кифлички за диабетици

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
232
909
691
270
3
22/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 359
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кифлички

Начин на приготвяне

Башното с бакпулвера се разбърква добре. Прибавя се айрянът и зехтинът.

Замесва се средно твърдо тесто. Слага се в купа, намазва се със зехтин и се оставя 1 час, след което се разделя на четири топки.

Всяка топка се разточва на кора 1/2 см, реже се на триъгълници и се оформят кифличики с пълнеж от извара и чия.

За пълнежа:

Чията се накисва в 1/2 чаена чаша вода, докато водата се желира. Изсипва се в изварата, като се оставя малко от желираната вода за намазване на кифличките.

Разбърква се добра изварата с накиснатата чия и се пълнят кифличките.

Отгоре кифличките за диабетици се намазват с желираната вода от чия.

Пече се на 180 градуса до зачервяване.

Компактен оранжев пластмасов поднос 34 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен оранжев пластмасов поднос 34 см
4.87 лв.
Виж ››

Практичен пластмасов поднос в приятен оранжев цвят, който има широко приложение в домакинството.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар