Начин на приготвяне
Башното с бакпулвера се разбърква добре. Прибавя се айрянът и зехтинът.
Замесва се средно твърдо тесто. Слага се в купа, намазва се със зехтин и се оставя 1 час, след което се разделя на четири топки.
Всяка топка се разточва на кора 1/2 см, реже се на триъгълници и се оформят кифличики с пълнеж от извара и чия.
За пълнежа:
Чията се накисва в 1/2 чаена чаша вода, докато водата се желира. Изсипва се в изварата, като се оставя малко от желираната вода за намазване на кифличките.
Разбърква се добра изварата с накиснатата чия и се пълнят кифличките.
Отгоре кифличките за диабетици се намазват с желираната вода от чия.
Пече се на 180 градуса до зачервяване.