gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Бишкотена торта с ягоди и ментов сироп

Бишкотена торта с ягоди и ментов сироп

Бишкотена торта с ягоди и ментов сироп
Снимка: Цветомира Иванова
1 / 5
21/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Експлозия от вкусове и цветове, събрани в една красива бишкотена торта"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 голям пакет /Savoqrdi/
  • ягоди
  • нес кафе - 3 в 1 /2 пакетчета за напояване/
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 2 пакетчета от 125 г
  • пудра захар - на вкус
  • сироп - 50 мл мента /използвах безалкохолна мента/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разтваряме 3 в 1 в хладка вода.

В тортена чиния слагаме само ринга от формата с падащо дъно.

Бишкотите чупим на 2 леко (много леко, за да не се размекнат прекалено и да станат на каша) и потапяме в разтвореното вече кафе.

Подреждаме първо прави парченца по стените на ринга. След това по цялото дъно.

Намазваме с крем, който сме приготвили, като сме разбили заквасена сметана, крема сирене и пудра захар.

Отделяме част от крема и го смесваме със сироп от мента, оставяме настрани.

Върху него редим плътен слой нарязани ягоди.

Пак нареждаме напоени бишкоти, после мажем със сметанов крем и прибираме в хладилник да стегне за 5-6 часа.

След това махаме ринга и намазваме с ментовия крем.

Украсяваме с парченца ягоди.

Отново прибираме бишкотената торта в хладилник за час-два.

Моята бишкотена торта с ягоди и ментов сироп престоя една нощ и мисля, че е чудесна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: