Начин на приготвяне
Първо, разтваряме 3 в 1 в хладка вода.
В тортена чиния слагаме само ринга от формата с падащо дъно.
Бишкотите чупим на 2 леко (много леко, за да не се размекнат прекалено и да станат на каша) и потапяме в разтвореното вече кафе.
Подреждаме първо прави парченца по стените на ринга. След това по цялото дъно.
Намазваме с крем, който сме приготвили, като сме разбили заквасена сметана, крема сирене и пудра захар.
Отделяме част от крема и го смесваме със сироп от мента, оставяме настрани.
Върху него редим плътен слой нарязани ягоди.
Пак нареждаме напоени бишкоти, после мажем със сметанов крем и прибираме в хладилник да стегне за 5-6 часа.
След това махаме ринга и намазваме с ментовия крем.
Украсяваме с парченца ягоди.
Отново прибираме бишкотената торта в хладилник за час-два.
Моята бишкотена торта с ягоди и ментов сироп престоя една нощ и мисля, че е чудесна.