Начин на приготвяне
Първо приготвяме блата. Разбиваме яйцето и захарта, прибавяме предварително разтопеното масло, прясното мляко и брашното, смесено с бакпулвера.
Всичко разбърквам добре и изсипвам в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно.
Блатът се пече в умерена фурна.
За приготвянето на крема, разбивам белтъците с половината от захарта на сняг. С другата половина разбърквам сметаната. Смесвам двете части, като към тях прибавям половината от желатина, размит с 3 с.л. вода.
Около изпеченият блат слагам обръча на тортената форма. Върху него се изсипва готовият крем. Поставя се в хладилник да се желира. Върху парфето подреждам плодовете.
Другата половина от желатина разтварям в леко затоплен сироп от мента. С направената смес заливам парфето и слагам отново в хладилник, за да се желира.