Начин на приготвяне
Почистете крушите и ябълките и ги нарежете на полумесеци.
Разбийте яйцата с мекото масло/олио и захарта. Добавете брашното постепенно заедно с бакпулвера и ваниловата захар, които сте пресяли заедно много добре.
Възможно е да се наложи да добавите още брашно - докато добие консистенция на средно гъсто кексово тесто.
Накрая объркайте с канелата и натрошените орехи.
Намазнете тава, подредете плодове по дъното, излейте сместа за сладкиша и подредете отгоре още от плодовете. Може лекичко да ги натиснете в тестото.
Пъхнете ароматния плодов сладкиш да се изпече в умерено загряна фурна до суха клечка.
Глазирайте готовия ябълков сладкиш с малко течен мед за приятен блясък.
Дано ви допадне сладкишът с ябълки и круши!
Коментари