Начин на приготвяне
Пресейте брашното в дълбока купа. Прибавете солта и разбъркайте добре. Направете кладенче.
Затоплете водата и я добавете в кладенчето на брашното. Прибавете захарта и маята и разбъркайте леко, като вземате по малко и от брашното. Покрийте съда с кърпа и оставете за 15 минути, докато маята се активира.
След това добавете зехтина и замесете меко и нелепнещо тесто.
Оставете го на топло, покрито с фолио за свежо съхранение или памучна кърпа за 30 минути.
Намажете тава с меко масло. Прехвърлете тестото в тавата и с ръце го разстелете.
Отгоре натрошете сиренето и го притиснете с ръка към тестото.
В купа разбийте 2 яйца и прибавете към тях 4-5 с.л. олио. С тази смес залейте пърленката.
Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути, докато пърленката със сирене и яйца добие приятен загар.
Добър апетит!