Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленка със сирене и яйца

Пърленка със сирене и яйца

Пърленка със сирене и яйца
Снимка: Росица Петрова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Пърленка със сирене и яйца, чудничка и с ястие, и без"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 350 г
  • вода - 200 мл
  • мая - 10 г (прясна)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • още
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • краве масло - 1 с.л. (за намазване на тавата)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа. Прибавете солта и разбъркайте добре. Направете кладенче.

Затоплете водата и я добавете в кладенчето на брашното. Прибавете захарта и маята и разбъркайте леко, като вземате по малко и от брашното. Покрийте съда с кърпа и оставете за 15 минути, докато маята се активира.

След това добавете зехтина и замесете меко и нелепнещо тесто.

Оставете го на топло, покрито с фолио за свежо съхранение или памучна кърпа за 30 минути.

Намажете тава с меко масло. Прехвърлете тестото в тавата и с ръце го разстелете.

Отгоре натрошете сиренето и го притиснете с ръка към тестото.

В купа разбийте 2 яйца и прибавете към тях 4-5 с.л. олио. С тази смес залейте пърленката.

Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути, докато пърленката със сирене и яйца добие приятен загар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: