Хлебче Гуакамоле

23/01/2020
"Ерата на обикновените хлябове е заменена от тази на нетрадиционните, като това хлебче Гуакамоле "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленото и почистено авокадо сложете в блендер заедно със зехтина, сока от лайм, лука, кориандъра, солта и чесъна. Смелете на гладко пюре, което напомня гуакамоле.

Разтворете маята в леко затоплената вода със захарта. По желание оставете да шупне, но не е задължително.

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. В него сипете сместа с маята, а след това тази с авокадо.

Замесете гладко и еластично тесто, като си добавяте брашно, ако е рядко, или малко водичка, ако е твърдо. Ще ви е по- лесно, ако месите с миксер с приставки за тесто.

Оформете хлебчето и сложете в тавичка или форма с вместимост 1 л, предварително намазнена. Покрийте, така че да има пространство да си бухне.

Втасалия хляб печете на 180-190 градуса в предварително загрята фурна до златиста коричка- около 20 минути.

Очарованието на този хляб е, че средата му е някак сочна, влажна и много мека, което се дължи на авокадото. Това че вътрешността е леко влажна, в никакъв случай не значи, че има аспект на сурова. Цветът е леко зеленикав и интересен, а вкусът неустоим, когато поръсите със хубав зехтин.

У дома хлебче Гуакамоле изчезва още докато е леко топъл.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар