Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс без глутен

Солен кекс без глутен

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865893481
Солен кекс без глутен
Снимка: Румяна Стоянова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Солен кекс без капка глутен, хапвайте докато има"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 120 г
  • сирене - 100 г
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко и яйцата трябва да ни бъдат със стайна температура.

Разбиваме яйцата със щипка захар с миксер. В киселото мляко слагаме содата и щипка сол и след като шупне млякото, го добавяме към яйчената смес и разбъркваме.

Добавяме и олиото на тънка струйка, разбърквайки.

Добавяме брашното и натрошеното сирене и разбъркваме с бъркалка, без миксер. Слагаме брашно до получаване на кексово тесто.

Изсипваме сместа за соления кекс в намазнена с олио малка тавичка, поръсваме със сусам и печем на предварително загрята фурна на 170 градуса за около 20-25 мин до зачервяване.

Понеже използваме царевично брашно, царевичният кекс няма да се надигне много.

Да ви е сладко с този солен кекс без глутен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: