Начин на приготвяне
Измийте, добре тиквичките. Разрежете на две и после на 4 парчета, но да не са много тънки, разрязвате парчета тиквички с еднакви дебелини.
Отделете 2 по 2 еднакви парчета. И така нарежете всички тиквички. Осолете и оставете за 10 мин.
Подсушете по 2 еднаквите парчета и запържете в нагорещено олио до получаване на златисто.
Готовите парчета редете върху чиния със салфедка, за да може да се отцеди мазнината.
След като сте запържили всички парчета тиквички, е време да направим от тях тиквички бюрек.
Разбийте яйцето и натрошете сиренето.
Вземете едно парче тиквичка, с малка лъжичка вземете от сместа и сложете върху парчето, другото парче сложете от горе да се получи като сандвич.
Овалвайте в галета. Потопете в разбитото яйце.
И пържете тиквичките бюрек от едно време в нагорещено олио до получаване на златист цвят.
Така правим и пържим всички тиквички бюрек.
Поднасет се топли с млечен сос.