Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Доматен сос»Доматен сос с праз, моркови и целина от 1960 г.

Доматен сос с праз, моркови и целина от 1960 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Доматен сос с праз, моркови и целина от 1960 г.
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • доматено пюре - 200 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на ситно, морковите се настъргват на средно ренде, целината се нарязва на купчета, доматите се настъргват на едро ренде.

Празът, морковите, доматите и целината се задушават в олиото.

Когато поомекнат, се прибавя доматеното пюре, червеният пипер и сол на вкус и се запържват.

Добавя се брашното към доматения сос, размито в малко вода, и се разрежда с гореща вода, за да се получи умерено гъст сос.

Оставя се да поври 10 мин, след което доматеният сос с праз, моркови и целина от 1960 г. се ставя да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: