Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от тиквички без заливка

Мусака от тиквички без заливка

Мусака от тиквички без заливка
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"Вкусна мусака от тиквички, на която не й трябва заливка - и без такава е чудесна"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г телешка
  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 к.ч. бланширан
  • вода - 2 к.ч. гореща
  • тиквички - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чесън - на прах
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задуших 2 глави лук, след което добавих 300 г телешка кайма /с малко студена вода да стане на трохи/.

Сложих 1 к.ч. бланширан ориз, 2 к.ч. вряла вода и разбърках добре.

Добавих 4 тиквички, нарязани на кубчета и задуших.

Овкусих със сол, черен и червен пипер, малко кимион, чесън на прах, копър.

Изсипах в тавичка мусаката.

Пекох мусака от тиквички без заливка на 200 градуса до извиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: