Рагу от месо с бял сос

Рагу от месо с бял сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
24/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Бързаме да сервираме рагуто от месо и бял сос топло, за да е още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 600 г
  • печурки - 154 г пресни
  • краве масло - 80 г
  • брашно - 70 г
  • бяло вино - 50 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • сметана - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • целина - 2 стръка
  • бульон - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте вода и сложете лука, разрязан на две, моркова и целината. Добавете свинското и солта.

Изчакайте да заври и махнете пяната. Затворете и варете до готовност на месото.

Извадете месото и го нарежете / накъсайте на малки парчета. Прецедете бульона.

Обелете гъбите и ги запържете в малко мазнина.

Махнете и добавете кравето масло. Сложете брашното и запържете.

Разредете с бульона, като бъркате през това време с тел. Щом заври, налейте виното и сложете солта, черния пипер, сметаната и индийското орехче.

Изчакайте пет минути и добавете месото и гъбите. Оставете да поври 10 минути.

Разбийте жълтъците и ги добавете на тънка струйка в тенджерата.

Варете фрикасето още 10 минути и изключете.

Сервирайте рагуто от месо с бял сос, докато е топло!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: