Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Речен костур на фурна

Речен костур на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Речен костур на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Приготвя се бързо, лесно и е толкова вкусна - що е то? - Речен костур на фурна, какво друго"

Необходими Продукти

  • костур - 500 г речен, филета без кожа и кости
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • Сос
  • домати - 400 г настъргани или смляни
  • зехтин - 30 г екстра върджин
  • захар - 25 г
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • сол - 1 - 2 щипки
  • Винегрет
  • зехтин - 90 г екстра върджин
  • оцет - 30 г бял балсамов или ябълков
  • магданоз - 6 стръка
  • пресен лук - 1 стрък, 25 г
  • сусам - 1 и 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете с една лъжичка зехтин тавичката, в която ще печете рибата. Положете почистените филета костур в нея, поръсете ги със сол, черен пипер и другата лъжица зехтин.

Включете фурната да загрява до 200 градуса.

За винегрета накълцайте магданоза и пресния зелен лук на ситно. Към тях сипете оцета, зехтина, черния пипер и солта. Хубаво разбъркайте, докато леко започне да емулгира и се замътни. Добавете сусама, предварително запечен на сух тиган и разбъркайте.

За соса смесете всички продукти и сложете на котлона да се вари под капак 15 минути.

В същото време пъхнете и рибата във фурната, тя също трябва да се пече точно 15 минути и едновременно ще е готова със соса.

В плата за сервиране сложете от доматения сос и малко от винегрета. Положете филетата от речен костур на фурна и отгоре разпределете още винегрет.

Тази печена риба е толкова вкусно, практично и лесно ястие, което ще се превърне във ваше любимо за празник и делник!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Дани, много вкусно изглежда. Имам всички продукти, само че имам филета пангасиус, може ли да ги заменя и да ползвам тях, вместо кустур
23.01.2020 21:04
1
1
Покажи всички подкоментари