Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Средиземноморска пилешка яхния

Средиземноморска пилешка яхния

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Средиземноморска пилешка яхния2 / 2
23/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Без манджички не можем и следващия път ще заложим на средиземноморска пилешка яхния"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 разфасовано
  • зехтин - 6 с.л.
  • картофи - 2 ч.ч. на кубчета
  • лук - 2 ч.ч. нарязан
  • чушки - 1 ч.ч. нарязана
  • чесън - 6 скилидки
  • домати - 400 г пасирани
  • маслини - 20
  • лимонова кора - на ½ лимон, нарязана на ситно
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • каперси - 1 с.л. солени
  • розмарин - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане задушете за кратко в зехтина, колкото да се смесят вкусовете лук, чушка, чесън, каперси и подправките.

Добавете пилешкото, картофи, маслини, пипер, лимонена кора, домати и вино.

Посолете яхнията.

Затворете тенджерата и оставете средиземноморската пилешка яхния да фъска 45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: