Салата Фахита

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
123
613
422
221
4
23/01/2020
"Салата с куп неща, които са ни по вкуса, особено пилешкото месце, то е на почит"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 461
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на ивици. Чушките, лука и гъбите по същия начин.

Задушете всичко в тенджера с малко зехтин и вода, ако е необходимо. Аз не сложих, защото и пилето и зеленчуците си пускат.

Нарежете чесъна на ситно и го добавете. Подправете със сол и пипер на вкус, както и соев сос. Гответе под капак до готовност на пилето.

През това време нарежете доматите на дребни кубчета, чесъна - на ситно, а лука - на шайби, добавете зехтин и соев сос и пасирайте. Аз не пасирах до пюре, защото исках да се усещат парчетата домат, но вие можете да го направите.

Има два начина за сервиране на тази салата.

Първият е, ако намерите по-големи листа маруля, да сложите във всяко от пилето и зеленчуците, малко от салцата и да навиете на руло.

Другият е, както съм направила аз - да нарежете марулята и да я смесите с останалите съставки и да добавите салцата, колкото искате.

Както и да поднесете салата Фахита, няма да сгрешите, защото е уникално вкусна.

Добър апетит!

В оригиналната рецепта за тази салата с пиле се слага и кимион, както и чили и лют червен пипер, но аз не разполагах и затова не сложих. Вие може да добавите при желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар