Безглутенов солен кекс с маслини и крема сирене

24/01/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 145
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват 2 цели яйца, добавих и 1 останал белтък.

Добавя се меко крема сирене и извара, разбърква се много добре с вилица.

Овкусяваме със сол, риган и магданоз на ситно. Маслини без костилки се нарязват на парчета, прибавяме в сместа и разбъркваме.

Накрая сипваме две лъжици брашно от спелта и брашно от ленено семе с бакпулвера.

Смесваме добре всички продукти и сипваме в тавичка 24 см върху хартия за печене.

Ако имате по малка тава, печете в нея - ще стане по-висок.

Печем соления кекс в загрята фурна 180°C с вентилатор до суха клечка около 25-30 минути.

Изважда се и нарязваме след 5 минути на парчета. Много е вкусен и полезен за здравето, защото е без глутен.

Безглутеновият солен кекс с маслини и крема сирене е невероятна комбинация с аромат на маслини и зехтин!

Дълбока тефлонова форма за кекс с дупка-23%
Ретро форма за страхотни сладкиши:
Дълбока тефлонова форма за кекс с дупка
15.00 лв.
11.55 лв.
Виж ››

Удобна тефлонова форма за кекс, благодарение на която ще зарадвате семейството си с красив и вкусен сладкиш. Формата е дълбока, с дупка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
24.01.2020 16:47
Много хубаво изглежда. Отдавна исках да изпробвам нещо подобно. Това е точната рецепта.
0
0