Плодова торта за два часа

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Плодова торта за два часа
Снимка: Н.Акифова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Тази плодова торта отнема време, но си струва, защото крайният резултат е вълшебен"

Необходими Продукти

  • блатове - 3 бр. готови
  • За крема
  • мляко - 1 л
  • нишесте - 1 пакет бананово
  • захар - 15 с.л.
  • За сметаната
  • суха сметана - 1 пакетче
  • мляко - 200 мл
  • За украса
  • мляко - 300 мл
  • портокали - 1 бр.
  • мандарини - 1 бр.
  • киви - 1бр
  • шоколадови топчета - една шепа
  • бисквити - 3 - 4 бр. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една дълбока купа изсипваме пакетче суха сметана и мляко и с миксер разбиваме до сгъстяване.

След като се сгъсти, оставяме в хладилника да стегне.

В една касерола слагаме 800 мл мляко, захар и оставяме сместа да заври.

В една малка купа разтваряме нишестето и изсипваме във врялото подсладено мляко.

Бъркаме, за да не се образуват бучки.

След като е готово, оставяме да поизстине, сипвайки сместа в тава, за да стане по-бързо.

Отваряме блатовете за тортата, разделяме ги на три внимателно, без да ги чупим.

Взимаме плато за сервиране.

Отдолу слагаме няколко лъжици нишесте, за да не мърда блатът и с помощта на виличка го надупчваме.

С помощта на една лъжица изсипваме мляко върху блата и слагаме половината от крема за тортата, разстиламе добре.

Поставяме втория блат и повтаряме същото.

Идва ред на третия блат.

Върху него изсипваме мляко с лъжица.

С помощта на шпатула разстиламе сметаната отгоре и отстрани на тортата.

След като оформим добре цялата плодова торта, преминаваме към украсата на тортата.

Натрошаваме бисквитки и слагаме отстрани.

Отгоре редим плодове и малки шоколадови топчета.

Слагаме плодова торта за два часа в хладилник да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: