Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини пици»Мини пици от питки с дебърцини и станимашка подправка

Мини пици от питки с дебърцини и станимашка подправка

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Мини пици от питки с дебърцини и станимашка подправка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Забъркахме мини пици от питки с дебърцини - вкусът от едно време"

Необходими Продукти

  • питки - 1 бр. домашна /или 2 бр. кръгли филийки хляб/
  • дебърцини - 2 бр.
  • лютеница - 2 с.л.
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • За станимашката подправка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • сминдух - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • За домашната питка
  • брашно - 1200 кг
  • кисело мляко - 500 г
  • мая - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За питките:

Маята се смесва със солта и захарта, за да омекне.

Прибавят се киселото мляко със содата, която трябва да шупне добре.

Прибавят се прясното мляко, олиото и брашното. Замесва се меко тесто, което се съхранява посипано с брашно в хладилник за срок до една седмица.

От тестото се прави топчица и се изпича за 20 мин. на 180 градуса.

Като изстине се разрязва на две половинки. Всяка половинка се намазва с лютеница.

Отгоре се подреждат нарязаните на кръгчета дебърцини. Слага се настъргания кашкавал.

Мини пиците се запичат във фурна за 5 мин. на 200 градуса на горен реотан.

Когато се извадят се наръсват със станимашката подправка, която се приготвя като се смесят чубрицата, солта, сминдуха и червения пипер.

Мини пиците от питки с дебърцини и станимашка подправка са готови и много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
41
31
20
11
Дай твоята оценка: