Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Бюрек в гювече

Бюрек в гювече

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Бюрек в гювече
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"В кухнята няма невъзможни неща, ето защо направихме бюрек в гювече"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • краве масло - 70 - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на две порции от моя бюрек в гювече ще са ви необходими 6 броя кори за баница (по три за гювече).

Намажете хубаво дъното и стените на гювечетата с масло.

В отделна купа правим плънката за нашите бюрек банички. Настъргваме сиренето, кашкавала, добавяме яйцата и киселото мляко - всичко разбъркваме добре.

Корите за баница сгъваме до дължина, два пъти (веднъж на половина и още един път). Поставяме първата кора на дъното на гювечето, като краищата висят отвън.

Слагаме 2-3 лъжици от плънката + 1 бучка масло и слагаме следващата кора, като пак двата ѝ края висят отвън. Следва отново плънка и третата кора.

Накрая завиваме и краищата, като пак редувате с плънка и парченце масло.

Внимавайте как разпределяте плънката, защото трябва да ви остане и за края. Залейте с остатъка и сложете във фурната.

Пече се бюрекът в предварително зягрята фурна на 180 градуса, докато отгоре не стане златиста коричка (20-25 минутни).

Надявам се моята рецепта за бюрек в гювече да ви е харесала.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
ОК, благодаря :)
29.01.2020 11:30
3
Аника Войт
Аника Войт
Без да слагам капачето ги пека :)
29.01.2020 10:58
2
Зори
Зори
Ани, печеш ги без капаците на гювечетата нали?
29.01.2020 10:55
2