Бюрек в гювече

Аника ВойтАника Войт
Чирак
72
45
89
29/01/2020
"В кухнята няма невъзможни неща, ето защо направихме бюрек в гювече "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 527
  • Преглеждания за месеца3713
  • Преглеждания за седмицата117
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на две порции от моя бюрек в гювече ще са ви необходими 6 броя кори за баница (по три за гювече).

Намажете хубаво дъното и стените на гювечетата с масло.

В отделна купа правим плънката за нашите бюрек банички. Настъргваме сиренето, кашкавала, добавяме яйцата и киселото мляко - всичко разбъркваме добре.

Корите за баница сгъваме до дължина, два пъти (веднъж на половина и още един път). Поставяме първата кора на дъното на гювечето, като краищата висят отвън.

Слагаме 2-3 лъжици от плънката + 1 бучка масло и слагаме следващата кора, като пак двата ѝ края висят отвън. Следва отново плънка и третата кора.

Накрая завиваме и краищата, като пак редувате с плънка и парченце масло.

Внимавайте как разпределяте плънката, защото трябва да ви остане и за края. Залейте с остатъка и сложете във фурната.

Пече се бюрекът в предварително зягрята фурна на 180 градуса, докато отгоре не стане златиста коричка (20-25 минутни).

Надявам се моята рецепта за бюрек в гювече да ви е харесала.

Да ви е сладко.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Зорица
Зорица
29.01.2020 11:30
ОК, благодаря :)
3
0
Аника Войт
Аника Войт
29.01.2020 10:58
Без да слагам капачето ги пека :)
2
0
Зорица
Зорица
29.01.2020 10:55
Ани, печеш ги без капаците на гювечетата нали?
2
0