Дълги банички - вкусът от едно време

ИивинкаИивинка
Готвач
192
1k
540
627
2
28/01/2020
"Обичаме да ухае на детство, а при тези банички и вкусът е същият "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 084
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата. Добавяме кисело мляко, в което предварително се угасили содата. Наливаме олиото.

Разбъркваме. Слагаме натрошеното сирене и солта. Пак разбъркваме.

Добавете брашно на око, за да се получи гладка смес, да може да се нанася на корите.

Вземете два листа кора за баница. С черпак вземете от получената смес и налейте върху корите, нанесете навсякъде от сместа. Навийте на руло. Редите дългите банички в намазнена тавичка.

Така направяте всички кори, докато свърши и сместа.

Отгоре намажете получените банички с олио.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до получаване на златист цвят.

Когато са готови баничките от едно време, ги намажете с масло. Напръскайте дългите банички с водичка и повийте с кърпа. Разрежете на 2 или 3 парчета.

Дълги банички - вкусът от едно време, препоръчвам с Айрян.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
14.06.2020 09:19
много апетитни изглеждат по добре от тези в магазините и аз ще ги пробвам.
1
0
Елена Благоева
Тая прекрасна баница я научих преди 40 години от една баба Додо и още я благославяме всеки път като я правя.
1
0
Иивинка
Иивинка
02.02.2020 12:12
Много се радвам, че ви е допаднала рецептата. Поздрави!
1
0