Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с ориз

Хляб с ориз

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Хляб с ориз
Снимка: Иивинка
1 / 5
29/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1
"Питателен хляб с ориз, с който ще се нахраним като хората"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • брашно - 500 г + още малко ако се наложи
  • суха мая - 5 г
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете ориза а блендер, докато се получи брашно. Към полученото оризово брашно сложете с 1 и 1/2 ч.ч. вода и сложете на котлона да запарите малко.

В купичка сложете сухата мая, щипка захар и щипка сол, може и лъжица брашно. Вземете от оризовата водичка и добавете към маята. Оставете за 5 мин.

В купа пресейте брашното, направете кладенче, сложете зехтина, малко сол и добавете маята. След това изсипете оризовото запарено брашно и замесете тесто.

Тестото трябва да е меко и да не лепне по ръцете. Намажете тестото със зехтин.

В тавичка с хартия за печене сложете тестото и оставете за час да удвои обема си.

В предварително загрята фурна на 180 градуса сложете оризовият хляб да се пече.

Печем домашния хляб до готовност.

Когато изкарате оризовия хляб, намокрете кърпа с вода и покрийте, защото коричката е твърда, а така омеква много хубаво.

Малко различен хляб, но много вкусен, за предпочитане с шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: