Начин на приготвяне
В тиган загрейте за кратко 3-4 с.л. зехтин, добавете бланширания спанак, щипка сол и щипка черен пипер.
Захлупете съда и задушете, докато се изпари водата от спанака или за около 10 мин. Отдръпнете съда от котлона, охладете.
В купа счупете яйцата, разбийте ги леко с вилица, излейте на струйка слънчогледовото олио и прясното мляко.
Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете го на порции към течната смес.
Прибавете натрошеното сирене и охладения спанак, овкусете с щипка настъргана лимонова кора и щипка ситно нарязан пресен джоджен.
Хомогенизирайте добре продуктите. Застелете с парче хартия за печене продълговата форма за кейк.
Изсипете сместа за соления кекс.
Изпечете соления спаначен кейк на 180°C в предварително загрята фурна за около 40 мин.
Изпеченият спаначен кекс охладете на решетка и да ви е сладко!