Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Пащида - еврейски солен кейк

Пащида - еврейски солен кейк

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Пащида - еврейски солен кейк
Снимка: Петя
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Кой да знае, че солените кексове са толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 120 г
  • масло - 100 г разтопено
  • За плънката
  • гъби - 200 г (консерва или пресни)
  • лук - 1 глава
  • крема сирене - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • салам - 100 г (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката, като в тиган се запържват, по-скоро се задушават, нарязаните лук и гъби.

Оставя се да поизстине. След което се прибавят разбитите яйца и крема сиренето. Сместа се обърква добре.

През това време се забърква тестото от посочените продукти с помощта на дървена лъжица или бъркалка.

Изсипва се в намазнена тавичка, а по средата се слага плънката. Аз използвах формата си за кекс и плънката я изсипах на ивица кръгово върху тестото.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Забележка: В плънката може да добавите още продукти по ваше желание като кисели краставички, маслини, царевица и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: