Солен кейк с пълнеж

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Солен кейк с пълнеж
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Победител в конкурса Какво друго да приготвим във форма за кекс е това ароматно солено руло с плънка"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. големи
  • кисело мляко - 3 с.л. пълни
  • олио - 50 мл
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за пълнежа
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, моркова и гъбите. Запържете ги последователно в малко мазнина.

Прибавете нарязания на ситно магданоз, сол и черен пипер. Оставете плънката да изстине.

В купа разбийте яйцата. Към тях прибавете млякото, олиото и щипка сол.

Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете към сместа. Разбъркайте добре. Към плънката прибавете 2 с.л от сместа.

В продълговата тавичка застелете хартия за печене. Изсипете кексовата смес.

В средата по дължина изсипете плънката, като притискате надолу.

Сложете кекса да се пече на 180 градуса за 25-30 минути. Извадете и оставете да изстине.

Нарежете на парчета и сервирайте соления кекс.

Соленият кейк с пълнеж е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: