Начин на приготвяне
Приготвя се плънката за баница, като в купа се разбиват яйцата с вилица.
Прибавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб и смесваме с яйцата.
Накрая добавяме натрошено сирене и се разбърква.
Праз се почиства и нарязва на ситно в чиния. Вземат се две кори, първата се поръсва с малко разтопено масло, отгоре се поставя втора кора, поръсваме с 2-3 с.л. плънка и част от нарязания праз.
Навива се по тясната страна на руло, а после на охлюв.
Нареждат се бюреците в тава върху хартия за печене, намазват се леко с останалото масло.
Разбива се едно яйце, смесваме с малко прясно мляко и баничките се намазват отгоре с лъжица.
Печем бюрек банички с праз и сирене в загрята фурна 180°C с вентилатор до златисто, около 25 минути, да се получи апетитен и златист загар.
Сервираме топли за закуска!