Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Бюрек банички с праз и сирене

Бюрек банички с праз и сирене

Бюрек банички с праз и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Топли бюрек банички с праз и сирене - всеки ден можем да хапваме от тях"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • плънка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • сирене - 150 г натрошено
  • праз - 1 стрък
  • краве масло - 50 г разтопено за поливане
  • заливка
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката за баница, като в купа се разбиват яйцата с вилица.

Прибавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб и смесваме с яйцата.

Накрая добавяме натрошено сирене и се разбърква.

Праз се почиства и нарязва на ситно в чиния. Вземат се две кори, първата се поръсва с малко разтопено масло, отгоре се поставя втора кора, поръсваме с 2-3 с.л. плънка и част от нарязания праз.

Навива се по тясната страна на руло, а после на охлюв.

Нареждат се бюреците в тава върху хартия за печене, намазват се леко с останалото масло.

Разбива се едно яйце, смесваме с малко прясно мляко и баничките се намазват отгоре с лъжица.

Печем бюрек банички с праз и сирене в загрята фурна 180°C с вентилатор до златисто, около 25 минути, да се получи апетитен и златист загар.

Сервираме топли за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: