Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Лаваш със зехтин и семена

Лаваш със зехтин и семена

Лаваш със зехтин и семена3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Забъркваме вкусен лаваш със зехтин и семена, че обядът наближава"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет суха
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 50 мл за маята
  • брашно - 2 - 3 ч.ч. бяло
  • царевично брашно - 1 к ч
  • семена - за поръсване
  • сусам - и маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лаваш е плосък арменски хляб, преведено лав - означава добър, аш е храна - добра храна.

Маята се разтваря в малко топла вода със захарта и се оставя 5 минути, докато се образуват мехурчета. Смесва се брашното и сипваме в тава. Добавя се топло прясно мляко, активираната мая, сол и се замесва меко тесто, да не лепне.

Оставя се да втаса на топло, докато удвои обема си.

Разделя се на малки топки и всяка се точи на тънка кора с диаметър около 25-30 см.

Поставят се върху хартия за печене, намазват се отгоре с зехтин и поръсваме семена.

Печем лаваша със зехтин и семена в загрята фурна 180°C, докато се зачерви отгоре около 8-10 минути.

Този плосък хляб става бързо - наблюдавайте.

Чудесни за обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: